Various tracks

(2003 – 2007)

These are some separate tracks that I decided to release. You can download them below and read their original comments in Dutch.

Rosemary’s Boy

Een onbehaaglijke heruitvoering van de soundtrack van de film Rosemary’s Baby, gezongen door Tiago en met Ella op dwarsfluit. De zuigeling van Satan is opgegroeid…

Bloedschraper

Nadat ik net bij werk op de computer een grote hoeveelheid data was verloren, ging ik uit frustratie wat herrie maken, en dit is het resultaat. Bereid je voor op een bloedschrapende luisterervaring.

Windowslicker

Dit nummer is gemaakt met uitsluitend geluiden van Microsoft Windows, zonder filters te gebruiken en de geluiden te manipuleren. Misschien dat deze compositie ooit nog eens live opgevoerd kan worden met tien tot twintig Windows-PC’s.

Stiknaad

Dit nummer is als het ware een ‘B-kantje’ van Mijn muziek, voor als je geen zin hebt in Jouw Muziek.

Totem soundtrack

Dit nummer is gemaakt voor het 3D computerspel Totem. Dit is de achtergrondmuziek die steeds herhaald wordt tijdens het spelen van het spel. De muziek sluit aan bij het vrolijke karakter van het spel en wordt dus op den duur behoorlijk irritant. Met Bob Dylan op gitaar.

Bits and bytes

Dit nummer heb ik ooit samen met Ralf gemaakt. De basis vormde een compositie ‘bits and bytes’, bestaande uit geluiden die hij uit zijn electronische doos toverde. Die compositie is qua vorm en lengte intact gelaten en de drums en synthesizers zijn er bovenop gezet.

Rubisolleke

Rubisollekes zijn korte experimentjes en schetsjes die niet echt volwaardige nummers zijn. Twee rubisollekes (en wel nummer 3 en 4) zijn hier desondanks gecombineerd tot één nummer. Het tweede gedeelte is geinspireerd op een nummer van Boris (nee, niet die Boris). Het bevat dezelfde wateropnames als ‘Kannetje Kruikwater’.

Togethey

Op een dag vormden Martijn en Wieke een muzikaal duo. Zang en gitaar. Om wat te oefenen met jungle breakbeats maakte ik een ‘mash-up’ van een nummer van hen. Volgens mij stonden zij in die dagen bekend als ‘Togethere’ en het nummer heette ‘Hey’; vandaar de titel.

Wij houden koers

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een stoer nummer. Of het het nummer lukt om koers te houden is aan u om te beslissen. Met een Tjechische gitaarsolo en een hysterische verjaardagstoetersolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.